Dotari

Clădirea are o suprafaţă construită de 836 mp. pe doua  nivele iar curtea aferentă măsoară aprox. 5000 de mp. În vara  anului 2010, aceasta a fost amenajată cu locuri şi aparate de joacă moderne, care respectă standardele europene de siguranţă şi protecţie. De asemenea, s-au amenajat spaţii verzi şi peluze care conferă grădiniţei un profil modern, elegant, european.

Grădiniţa, aflată în prezent în patrimoniul  Consiliului local  sect. 3,  a beneficiat  in anul 2009  de o extindere – corp  nou   cu o capacitate  de 3  grupe şi  dependinţe devenind  astfel  una  dintre  cele  mai  mari unităţi  de invăţământ preşcolar  din sectorul  3,  cu o capacitate  totală  de 15 săli  de grupă.

In  ultimii  4  ani  s-au  investit  sume importante  pentru  modernizarea  spaţiilor educaţionale şi auxiliare  în  vederea  crearii  unui  ambient  securizant, estetic, funcţional, prietenos,  sănătos  şi   plăcut  pentru  copii,  părinţi  şi  personal.

SISTEMUL DE CAMERE VIDEO CU CIRCUIT INCHIS

Unitatea noastra scolara este dotata cu sistem de camere video cu circuit inchis folosindu-se echipamente de ultima generatie de la Navaio si Hikvision.

             Cu o monitorizare permanenta, 24 din 24 de ore, putem urmari toate activitatile copiilor dumneavoastra atat pe holuri cat si in curtea institutiei. Pe holuri s-au folosit camere analogice de inalta rezolutie  iar pe exteriorul cladirii s-au montat camere IP de 3MP cu IR( pentru noapte). Atat imaginile camerelor analogice  cat si camerele IP pot fi vizionate din exteriorul scolii prin intermediul internetului. Capacitatea de stocare a datelor este de cel putin 21 de zile, exact cat impune legea.

            Institutia este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal( ANSPDCP) privind inregistrarea si stocarea imaginilor video.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE EFRACTIE

 

             Extinderea sistemului de alarmare in caz de efractie a fost executat pentru  acoperirea tuturor zonelor vulnerabile in caz de efractie.

             Sistemul este prevazut cu buton de panica si este conectat atat la dispeceratul de interventii cat si la personalul de conducere al institutiei noastre. Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.

              Toate aceste extinderi au fost executate conform evaluarii de risc la securitatea fizica, pe care institutia noastra a facut-o anul trecut.

              Echipamentele instalate, centrala de alarmare in caz de efractie si detectorii, sunt de la Paradox- Canada.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE INCENDIU

               Extinderea sistemului de alarmare in caz de incendiu s-a facut in baza noului „Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a III-a — Instalații de detectare, semnalizare și avertizare”, indicativ P118/3-2015: distanta maxima de parcurs din orice punct al cladirii pana la orice buton- declansator sa nu depaseasca 15 m, cablu de incendiu rezistent la foc timp de 90 de minute.

               Din punct de vedere tehnic sistemul este unul mixt, executat atat pe fir cat si wireless, si este conectat la dispeceratul de intervenitii dar si la personalul de conducere al institutiei noastre.

               Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7  minute de la avertizare.

               Echipamentele folosite sunt de la Schrack si Siemens.

 

Toate aceste dotari ale institutiei noastre au fost efectuate pentru siguranta si protectia copiiilor dumneavoastra